KİLO VERMENİ ZORLAŞTIRAN HORMONAL PROBLEMLER
Çok çabalıyor ama sonuç alamıyor musun? Kilo verme yolculuğunda işini zorlaştıran sorunlar hormonal olabilir.
İnsülin Direnci: İnsülin hormonu besinlerden aldığımız şekerin karaciğer, kas ve yağ dokusu tarafından kullanılmasını sağlar. Ancak dokular insüline direnç geliştirmişse artık bu besini olması gerektiği gibi kullanamaz. Yani kalori harcamanız zorlaşır, bunun sonucunda da daha zor kilo vermeye başlarsınız.
D Vitamini Eksikliği: İnsülin salınımını negatif etkileyerek glikoz metabolizmasının bozulmasına, insülin direncine yatkınlığın artmasına ve beraberinde obezite’ye de neden olabilir.
Tiroid Hormonlarının Yetersiz Çalışması: Metabolizmanın yavaşlaması ile kişi kilo alabilir veya kilo vermekte zorlanabilir.
Böbrek Üstü Bezlerinin Fazla Çalışması: Böbrek üstü bezi tarafından salgılanan kortizon hormonu, karbonhidratların ve yağların kana karışmasını sağlayıp, şekere dönüşerek vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Aşırı kortizon salgısı kilo alımı, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği ve adet düzensizliğine sebep olabilir.
Cinsiyet Hormonlarının Azalması: Erkeklerde testosteron, kadınlarda da menopoz ile birlikte östrojen hormonlarının azalması, vücuttaki yağ oranın artmasına ve kilo artışına sebep olur..
Reaktif Hipoglisemi: Yemek yedikten 2-4 saat sonra kan şekerinin düşmesi ile oluşan hipoglisemi türüdür. Aşırı açlık, baygınlık hissi, çarpıntı, terleme, sinirlilik ve kaygı ana belirtileridir. Reaktif hipoglisemi, insülin hormonunun aşırı salgılanmasından ve insülinin geç cevabından kaynaklanır. Yüksek glisemik indeksli gıdalarla beslenme reaktif hipoglisemiyi tetikler.
Büyüme Hormonu Fazlalığı: Tüm organların ve boyun orantısız büyümesine, kilo artışına, şeker hastalığı ve kalp hastalığı riskinin artmasına sebep olur.
Kortizon ve Östrojen İçeren Hormon Preparatlarının Kullanımı;
Enerji harcama hızını azaltabilir, iştahı arttırabilir ve vücutta su tutabilir.
ŞİMDİ ARA!
+90 542 474 44 48ŞİMDİ SOR!
+90 542 474 44 48